ADAS Nyhetsbrev – april 2024

AGAMEMNON – nu släpper vi en ny spelperiod hösten 2024! 

Vi har nu avslutat den första spelperioden av vår grekiska klassikertolkning – men till hösten är Agamemnon tillbaka och redan idag släpper vi de första biljetterna! Ett varmt tack till alla er som kom och lyckades knipa en plats till vårens föreställningar på vår intima ateljéscen och för att ni låtit er beledsagas in i denna värld av våld, hämnd och passion. De gamla grekerna fortsätter visa att teaterkonsten i allra högsta grad är levande, vital och har en plats i våra liv. Nypremiär i höst 17 oktober! Boka biljett redan idag.

Krig rasar. Våld, hämnd och passion driver handlingen i en värld som rymmer små öar av kärlek. I konungariket Mykene står folket handfallet inför fasorna. I Aischylos drama har våldet sin egen logik. Den är omänsklig och således svår att förstå utan att själv göra sig till en del av den. För hur ska man med fredliga medel stoppa krigets vansinne utan att själv gå under?
När ADAS teater tillsammans med den prisbelönte regissören Ian Magilton (Roy Hart Theatre) tar sig an Aischylos 2500 år gamla tragedi så är det genom en stark fysisk och vokal gestaltning med nyskriven musik och omslutande ljudbild.

Bearbetning: Fia Adler Sandblad, Ian Magilton
Regi: Ian Magilton
Skådespelare: Fia Adler Sandblad
Kompositör: Jonas Franke-Blom
Kostym och mask: Nonno Nordqvist
Producent: Andreas Luukinen
Foto: Ola Kjelbye

DEN MÄNSKLIGA RÖSTEN – röstworkshops i Roy Hart Centres tradition
med Fia Adler Sandblad


Den 6–8 september och 25–27 oktober 2024
Konstepidemin, Gröna Rummet

Den mänskliga rösten syftar till att utforska röstens potential och kommunikativa förmåga tillsammans med andra. Vi undersöker relationen mellan kropp, rörelse, röst, emotioner, handlingar och musik och fokuserar röstens möjlighet som konstnärligt uttryck.

Arbetet bygger på kontakt, avspänning och på att sakta ner och undersöka övergångar och mellanrum mellan det okända och det vi redan vet. Genom lyssnandet till den egna och till andras kroppar kan vi finna oväntade röster och nya vägar som är möjliga att inkludera i våra liv och i våra konstnärskap.

Var och en av deltagarna tar med sig ett eget material bestående av en kortare text eller sång.

Kursledare är Fia Adler Sandblad, diplomerad Roy Hart Centre–pedagog, Master of Arts och Master of Fine Arts samt konstnärlig ledare för ADAS teater.

Arbetstiderna är fredagar kl 17–21, lördagar kl 11–17 och söndagar kl 9–13. Priset är 3 000 SEK för en workshop, 5 000 SEK för två. Rabatt 1 000 kronor till studerande och inkomstlösa. 

För mer info och anmälan: kontakta Fia på epost adas@konstepidemin.se
eller besök någon av hemsidorna:
www.fiaadlersandblad.se
www.adasteater.se
www.roy-hart-theatre.com
www.konstepidemin.se

SIBYL – nytt scenkonstverk av Iraqi Bodies

Iraqi Bodies har i över 15 år skapat starka visuella föreställningar i skärningspunkten mellan rörelse, gest och röst. Även om arbetssätten på flera sätt liknar de vi använder oss av på ADAS teater så har scenspråket en alldeles säregen stil som vi inte kan sluta att fascineras av. SIBYL är deras senaste produktion och gästas av Fia Adler Sandblad i en av rollerna. Kort spelperiod på Teater Trixter 25 april–12 maj. Det här vill ni inte missa! 

Monoliten: det är här SIBYL befinner sig, mitt i livet, men också innan och efter allt skett. Med en stark scennärvaro och radikalt uttryck har Iraqi Bodies ännu en gång skapat ett verk unikt för Teater Trixters lokaler. I verket bjuds 23 åskådare in att bevittna karaktär(er) som slits mellan det banala, profana och heliga.

Iraqi Bodies drivs av de konstnärliga ledarna Anmar Taha & Josephine Gray. Deras verk har turnerat i Europa, Asien och Mellanöstern.

Föreställningen är lämplig för en icke-svensktalande publik. The performance is suitable for a non-Swedish speaking audience.

Regi/Koreografi/Dramaturgi: Anmar Taha & Josephine Gray
På scen: Fia Adler Sandblad, Lena Dahlén & Anmar Taha
Rum/ljud/kostym /ljus: Anmar Taha & Josephine Gray
Ljus –och ljudtekniker: Miranda Seiborg Wikström/Ger Olde Monnikhof
Produktion: Iraqi Bodies
Spelas: 25, 26, 27 april & 2, 3, 5, 6, 7, 8, 12 maj alla kvällar kl. 19.00 (förutom 7/5 kl. 21.00)
Spelplats: Teater Trixter, Masthamnsgatan 17, 413 27, Göteborg
Biljetter: https://kulturpunkten.nu/evenemang/sibyl/