Your body isn’t just you

En föreställning om sammanbrott och om samspelet mellan människa och natur.

Din kropp är inte bara du. Du är bebodd av kluster av bakterier och mikrober. Vad händer när vi accepterar att vi är natur och delar i en intrikat väv av virus, bakterier och svampar? Kan mikroberna i våra magar tala till oss? Och i så fall, kan vi lyssna till dem?

I en balansgång mellan humor, värme och djup tragik iscensätter vi den frustration och möjlighet vi befinner oss i; den personliga krisen och världens undergång. Välkommen till en värld av sammanbrott, nya horisonter och möjligheter!

Fia Adler Sandblad och Annika B Lewis, med bas i Köpenhamn, har under mer än tre decennier hållit kontakten, arbetat ihop och utvecklat strategier för scenkonst.

I Your Body Isn’t Just You tar de fasta på tanken att människan är större än sin kostym och att vi är mer sammanflätade än vi tror: med varandra, med vår historia och med vår möjliga framtid. Tillsammans har de skapat denna berättelse om den resursstarka, lilla människan i full brottning med livsbetingelserna.

”Beckettkänsla, poesi, förundran och frigörande dans i denna fina föreställning av Fia Adler Sandblad och Annika B Lewis om hur allt, ja allt, hänger ihop. Det lilla livet och det stora, eviga”

”Själva framförandet blir en lustfylld, liksom bubblande, Coronashow. Händer klabbar med handsprit, och kropparna återerövrar glupskt ett lustfyllt, orgiastiskt, utrymme mitt i allt elände. Skarp politikerparodi och komisk fysisk längtan formar sig till en rejäl ’stänkare’ – en liten men starkt smakrik teatersup bestående av fysisk teater smaksatt med koreografi. Jag kommer att leva länge på upplevelsen”

”Här ger sig magkänslan till känna som knarrande jämmer ur struparna på de två skådespelarna. Ohejdade skratt väller också fram. Det är fascinerande stunder som sätter rösten i direktkontakt med våra okända, primitiva delar /…/ Nonno Nordqvist har skapat jätteförstoringar av larvliknande mikrober, precis som jag har sett dem på Lennart Nilssons fotografier tagna med elektronmikroskop. Jonas Franke-Blom skapar en mullrande och omslutande ljuddesign”

”Kan däremot med bestämdhet hävda att det experimentella utförandet med sina många referenser, går vid sidan om övrig scenkonst jag bevittnat i år. Definitivt spännande och märkligt att ha upplevt /.../ Resultatet är märkligt annorlunda, troligen mer säreget än någon annan uppsättning jag sett i år"

Idé, manus & medverkande:
Fia Adler Sandblad och Annika B Lewis
Scenografi & kostym: Nonno Nordqvist
Dramaturg: Samuel Ek
Dramaturgisk rådgivning:
Anne Hübertz Brekne
Ljuddesign:
 Jonas Franke-Blom
Ljusdesign: Christofer W Fogelberg
Foto: Gustavo Perillo Nogueira
Trailer: estrids.com
Producent:
Andreas Luukinen
Produktion: ADAS teater & Kassandra Production
Föreställningens längd: ca 55 minuter
Urpremiär: 26 oktober 2020

Tack till Sören Larsson, Camilla Ekelöf, Eva Andersson, Charlotte Mors/ Performing Arts Platform, Charlotte Aaby/Åbne Scene Aarhus, Trine Sørensen/Åbne Scene Aarhus, Konstepidemin, Cinnober och GIBCA Extended.

Föreställningen är producerad med stöd av Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Århus kommun, Konstnärsnämnden, Nordisk Kulturkontakt, Godsbanen Århus och ABF.

Kontakt

ADAS teater
Konstepidemins väg 6
Ateljé 201
413 14 Göteborg

031 – 82 16 26
070 – 82 16 266

Skicka e-post

Vi stöds av

Göteborg Stad
Västra Götalandsregionen
Sveriges Författarfond – dramatikerutskottet
Konstnärsnämnden

ABF (Arbetarnas Bildningsförbund)
Längmanska Kulturfonden 
Wilhelm och Martina Lundgrens
understödsfond
Svante Bergströms Teaterstiftelse