Hemlöshetspodden

I Hemlöshetspodden pratar vi om hur det är att leva i hemlöshet och hur Göteborg ska bli en stad där alla har en egen bostad. Podden har tagits fram av Center mot hemlöshet, Göteborgs Stad, i samarbete med oss på ADAS teater. För intervjuer och research står Fia Adler Sandblad.

Syftet med podden är att sprida kunskap om hemlöshet och att låta människor i hemlöshet få ut sina berättelser. Hemlöshet är en komplex fråga och ambitionen är att kunna belysa den från flera olika perspektiv, exempelvis genom forskning och statistik men också genom att vi får lyssna när personer i hemlöshet själva berättar om sin situation.

I introduktionsavsnittet pratar Fia Adler Sandblad från ADAS teater med Maria Sundstedt, gruppchef för Center mot hemlöshet, Huldas hus och Villa söder, och Sofia Kuldius, koordinator för Center mot hemlöshet. De fyra följande avsnitten tillägnas kvinnor som själva berättar om sina upplevelser av att leva i hemlöshet.

På poddens hemsida kan du dessutom lyssna på signaturmelodin av och med Per Fahlén och The Power Sisters i sin helhet, samt tre andra låtar skrivna och framföra av Signe (som du träffar i avsnitt 1).

LYSSNA PÅ PODDEN HÄR

Intro: Välkommen till Hemslöshetspodden
Del 1 – Signe
Del 2 – Gunilla
Del 3 – Ylva
Del 4 – Anna
Del 5 – Erik och Mikael, Fastighetskontoret
Del 6 – Sarah, Tidningen Faktum

Kontakt

ADAS teater
Konstepidemins väg 6
Ateljé 201
413 14 Göteborg

031 – 82 16 26
070 – 82 16 266

Skicka e-post

Vi stöds av

Göteborg Stad
Västra Götalandsregionen
Statens Kulturråd 
Sveriges Författarfond – dramatikerutskottet
Konstnärsnämnden

ABF (Arbetarnas Bildningsförbund)
Längmanska Kulturfonden 
Wilhelm och Martina Lundgrens
understödsfond