Workshop och teaterkonsert med Pia Olby

WORKSHOP MED PIA OLBY – Utforska din egen unika röst (rårösten i kroppen)

NÄR: Onsdag 17 maj kl 10.30-15.30
VAR: Gröna rummet på Konstepidemin, Göteborg
KOSTNAD: 500 SEK. I priset ingår kvällens teaterkonsert av och med Pia Olby, ”Teaterkonsert om döden (eller livet efter femtio)”.
ANMÄLAN: Mejla oss på adasmusikaliskateater@gmail.com. Först till kvarn!

Den här workshopen erbjuder dig med tidigare erfarenhet av sång eller röstarbete att arbeta med och utveckla din egen vokala och musikaliska potential – och att utmana dig själva sångmässigt. Varje deltagare utgår från sig själv och sin individuella musikaliska förförståelse.

Pia Olby är sångare, musiker och pedagog sedan slutet av 1970-talet och har mest arbetat som sångare inom musikgenrer där improvisation ingår som ett huvudsakligt begrepp såsom jazz och fri improvisation. Dessutom med mer textbaserad musik som litterär visa, cabaret och även medverkat som sjungande skådespelare i ett flertal uppsättningar på 1980- och 90-talen.

Pia undervisar i ämnet sång/sånggestaltning på Stockholms Dramatiska Högskola, där hon har ett lektorat i Sånggestaltning samt på Musikhögskolan vid Örebro universitet där hon undervisar i ämnet sång och sångdidaktik och har ett lektorat i Musikalisk gestaltning. Genom åren har hon också lett oräkneliga kurser i improvisation och sånggestaltning både i Sverige och internationellt. 

Pias pedagogiska grundsyn baseras på en djup och äkta respekt för att människor är olika och att alla är bra på något och att pedagogens huvudsakliga uppgift är att hjälpa kursdeltagaren att se sina styrkor och via dem utmana sina svårigheter och därmed finna ett mänskligt och kunskapsmässigt växande.

TEATERKONSERT OM DÖDEN (ELLER LIVET EFTER FEMTIO)

NÄR: Onsdag 17 maj kl 19.00
VAR: ADAS teater, ateljé 201 på Konstepidemin, Göteborg
BILJETTER: Boka här

(Föreställningen ingår för dig som medverkar i workshopen samma dag).

Pia Olby spelar ståbas, sjunger och berättar om avundsjuka, nyfunnen självrespekt och åldersdiskriminering. Om kvinnor med rynkor, häng, kompetens, erfarenhet och överflödskilon samt inte minst ett inkännande överseende med människans alla onödiga måsten.

Med nyskriven text, en blandning av skämt och allvar och ledsagad av sånger vi minns formas en teaterkonsert ni inte kommer glömma.

MEDVERKANDE: Pia Olby – sång, text, kontrabas

Pia Olby är sångerska, musiker och pedagog inom jazz, blues, fri improvisation och teatermusik sedan 40 år. Hon är lektor i sånggestaltning vid Stockholms konstnärliga högskola och har även gett ut egna album samt erhållit Jan Johanssonstipendiet ”för sin uttrycksfulla sång och för sin djärva och fria attityd till musikaliska traditioner”.

Föreställningen är ca 45 minuter och spelas på ADAS teater, ateljé 201 på Konstepidemin. 

www.piaolby.se