JA TACK! Sonja Åkessons poesi och våfflor

Välkommen att se vår hyllade långkörare Ja tack! och njut av nygräddade våfflor!

Föreställning kl 15.00. Våfflor från kl 14.30. Kom i tid!

”Adler Sandblad och Källman har hittat exakt rätt tonläge för att göra Åkessons torra ironi rättvisa. Det är lika delar galghumoristiskt som genuint gripande. Texterna får liv och ja, blir i framförandet till och med bättre än på pappret. Nåväl, inte för att det nu behövs, Åkessons poesi håller än. Det är inte minst Ja tack! ett utmärkt bevis för”
–– Mikaela Blomqvist, Göteborgs-Posten

Sonja Åkesson är poeten som gav den tigande vardagen en röst. Genom sina texter kramar hon fram mening och innehåll ur en skamfilad verklighet och gestaltar den utsatta människan med humor och värme.

Ja tack! utgår ifrån Sonja Åkessons poesi och den livslust som gömmer sig i hennes underfundiga texter. Med en cello som klangbotten lyfts Sonjas ömsinta röster fram mitt i vardagens tristess.

Sanna Källman och Fia Adler Sandblad tillhör sedan två och ett halvt decennium det fria kulturlivet i Göteborg. Fia i ADAS musikaliska teater, Sanna i Sångensemblen Amanda och med musikgrupperna Markatta och Tetra. De har tidigare slagit följe i flera samarbeten och är båda verksamma på Konstepidemin i Göteborg. Gunilla Johansson Gyllenspetz tillhör Backa teaters fasta ensemble och har sedan 2006 jobbat som regissör på olika teatrar runt om i Sverige.

“…en glimrande liten uppsättning…” – GT

“Det är ljuvligt/… /att få sitta där ett poesifött känslomoln fortplantas från skådespelare till publik” – Bohusläningen

Idé, dramaturgi & texturval: Fia Adler Sandblad
Musik: Sanna Källman
Konstnärlig rådgivare: Gunilla Johansson Gyllenspetz
Kostym: Nonno Nordqvist
Foto: Kristin Lidell
Produktion: ADAS musikaliska teater
Längd: ca 50 min