Bland virus och bakterier

Året är 2020 och sprickorna i samhällsstrukturen framträder tydligare än på mycket länge. Plötsligt är frågan om människans relation till naturen aktuellare än någonsin. Fia Adler Sandblad och Annika B Lewis som arbetat på temat under flera års tid skapar i höst en uppsättning om den resursstarka, lilla människan i full brottning med livsbetingelserna. Det som nu tar form är en föreställning full av sammanbrott, nya horisonter och möjligheter med urpremiär på Cinnober den 26 oktober!

I mer än tre decennier har de hållit kontakten, arbetat ihop och utvecklat strategier för scenkonst – Annika B Lewis med bas i Köpenhamn och Fia Adler Sandblad med bas på Konstepidemin i Göteborg. I föreställningen YOUR BODY ISN’T JUST YOU tar de fasta på tanken att människan är större än sin kostym och att vi är mer sammanflätade än vi tror: med varandra, med vår historia och med vår möjliga framtid.

Din kropp är inte bara din, det sa professorn Ruth Ley vid Max Planck-institutet. I vår uppsättning har vi velat undersöka paradoxen mellan brottningen med det som är natur i oss samtidigt som vi är del i den här intrikata väven av virus, bakterier och svampar. Vad skulle kunna hända om vi lyssnar till mikroberna i våra magar?

Fia och Annika färdigställer nu uppsättningen som i en balansgång mellan humor, värme och djup tragik iscensätter den frustration och möjlighet vi befinner oss i; den personliga krisen och världens undergång. Föreställningen spelas på Cinnober i Göteborg och pga covid-19 för en något mindre publik. Under Kulturnatta den 23 oktober ges dessutom möjlighet att vara med om repetitionerna.

Läs mer om föreställningen här.