ADAS NYHETSBREV – Februari 2020

Foto: ADAS musikaliska teater. Från soppteaterföreställning på Frölunda Kulturhus den 6 februari.

SUCCÉ FÖR FRANSK SOPPTEATER

Drygt 140 personer tog sig till Frölunda Kulturhus den 6 februari för att äta soppa och lyssna till franska klassiker på svenska. Vilken fantastisk värme!

Fransk kärlek rostar aldrig är en chanson-varieté med Fia Adler Sandblad, Ola Karlberg och Jonas Franke-Blom som görs i samarbete med Big Wind. Den franska visskatten drabbar oss med texter som skär rätt in i livets tillfälligheter och bråddjup. Den tar oss med in i passionen där kärlekens väsen får kontur och blir synlig. Sångerna handlar om brustna löften och den ostyriga driften men också om en tristess som bjuder på hopp i form av en vardag full av små mirakel. Här hyllar vi det enda vissa som vi vet: livets och kärlekens fantastiska kraft!

Intresserad av att boka föreställningen? Skriv till oss på adasmusikaliskateater@gmail.com eller ring 031-82 16 26.

ADAS OFFENTLIGA FÖRESTÄLLNINGAR VÅREN 2020

Söndag 8 mars – Camilla försvann, Folkets Hus i Uddevalla
Lördag 28 mars – Ja tack!, Tjörns kommunbibliotek i Skärhamn
Onsdag 15 april – Ja tack!, Kulturhuset i Grästorp
Fredag 24 april – Camilla försvann, Skövde kulturhus
Onsdag 6 maj – Fransk kärlek rostar aldrig, Dalheimers hus, Göteborg
Måndag 11 maj – Fransk kärlek rostar aldrig, Hässleholms Kulturhus

Vi spelar också ett antal offentliga föreställningar på ADAS – håll utkik efter datum – samt föreställningar på turné. Under våren spelar vi också Kärleken, döden och vi för ABF:s medlemsorganisationer.

NY LOGGA PÅ GÅNG!

Vi kan avslöja att ADAS har en ny logga på gång. Och med den följer också andra spännande nyheter… Vi kan säga så mycket att det har att göra med vårt namn. Det här kommer bli bra!

EXPANSION OCH MÅNGFALD

ADAS musikaliska teater är en av de grupper som springer ur den fysiska teatertraditionen såsom den utvecklade sig i Göteborg. Rörelsen synliggörs i forskningsprojektet Expansion och Mångfald som leds av docent Astrid von Rosen. Kom, mingla och minns med några av oss som var med från starten och lyssna till forskarna som berättar: 

DEN FYSISKA TEATERN fältet, praktiken och Pa-dam! 
Del 1: Utövarna

NÄR: Söndag 16 februari, kl 17 med efterföljande afterwork
VAR: Bageriet, Ateljé 303


”Under 1970-talet uppstod en frigruppsrörelse inom fysisk teater i Västsverige med fokus på eget skapande. Med ambitionen att låta teaterkonsten ta plats på och förändra de offentliga rummen och på att artikulera mänskliga erfarenheter med existentiella förtecken sattes den dramatiska texten åt sidan till förmån för en rörelsebaserad och ofta egensinnig scenkonst.

Själv var jag en del av rörelsen som för min del innebar såväl träning med den framväxande fridansscenen/ Rubicon och arbete med Sören Larsson, Teaterkompaniet och larssons teater innan jag startade ADAS teater här på Konstepidemin.

I samband med forskningsprojektet Göteborg Spelar Roll vid Göteborgs Universitet kartlade jag 18 grupper i Göteborg som mellan åren 1975 – 2000 drev verksamhet i den fysiska teatertraditionen. Nu har jag bjudit in några av dessa som kommer att närvara vid manifestationen för att mötas och minnas. Kom och lyssna till våra berättelser! Ställ frågor och hjälp till att återskapa minnena av en rörelse som brutit ny mark och gett oss starka upplevelser.”
– Fia Adler Sandblad

DEN FYSISKA TEATERN fältet, praktiken och Pa-dam!
Del 2: Forskarna 

NÄR: Måndag 17 februari, kl 17
VAR: Bageriet, Ateljé 303


Samtal om arbetet med att kartlägga och beskriva den fysiska teatern i Göteborg, fältet, praktiken och Pa-dam.
Medverkar gör forskarna Astrid von Rosen och Mikael Strömberg som arbetar med forskningsprojektet Expansion och mångfald – Digital kartläggning och analys av den utominstitutionella scenkonsten i Göteborg 1965-2000.

Den fysiska teatern del 1 och del 2 arrangeras av ADAS musikaliska teater i samarbete med Konstepidemin och ABF.

Foto: ADAS musikaliska teater. Deltagare på vårens första ÖPPEN RÖST den 3 februari.

ÖPPEN RÖST: EN KVÄLL FÖR ALLA MED DEN MÄNSKLIGA RÖSTEN

ÖPPEN RÖST äger rum våren 2020 den första måndagen i månaden: 2 mars, 6 april samt 4 maj kl 18.45–22 i Gröna rummet på Konstepidemin. Kvällarna arrangeras av Roy Hart Voice Work in Sweden. Pris 250/200 kr per tillfälle.

Föranmälan krävs! Mejla oss på adas@konstepidemin.se.

Välkommen till en kväll där vi lyssnar till och uttrycker våra röster såsom de är just nu. Kvällen är för dig som är nyfiken på hur din röst kan vibrera i kropp och rum och som längtar efter att ljuda tillsammans med andra. Vi startar i den fysiska rörelsen och i andningen för att söka de röster som uppstår ur just våra kroppar. Gamla och nya röstmänniskor är välkomna!

ROY HART VOICE WORK IN SWEDEN – INTENSIVA HELGWORKSHOPS

Vi erbjuder helgkurser där du tillåts göra en personlig resa med din röst i sällskap med en mindre grupp personer under coachning. Hur pass van du är att arbeta med din röst spelar ingen roll, däremot behöver du ha prövat på arbetssättet för att känna att det passar dig.

21-23 februari, leds av Magnus Marcinkowski Pettersson
13-15 mars, leds av Fia Adler Sandblad
3-5 april, leds av Fia Adler Sandblad
15-17 maj, leds av Magnus Marcinkowski Pettersson


Alla workshops hålls i Gröna rummet på Konstepidemin i Göteborg.

WORKSHOPEN syftar till att utforska röstens potential tillsammans med andra. Vi undersöker relationen mellan kropp, rörelse, röst, emotioner, handlingar och musik och fokuserar röstens möjlighet som mänskligt uttryck, ofta med ett material i form av en sång eller en text som du som deltagare tar med dig. Vi arbetar också med olika arketyper och föreställningar om den mänskliga röstens möjligheter.

ARBETET bygger på kontakt, avspänning och på att sakta ner och undersöka övergångar och mellanrum mellan det okända och det vi redan vet. Genom lyssnandet till den egna och till andras kroppar kan vi finna oväntade röster och nya vägar som är möjliga att inkludera i våra liv.

I WORKSHOPEN – som är öppna för alla – behöver du ändå ha någon erfarenhet eller ha prövat på arbetet under våra öppna kvällar. Workshoparna introducerar tanken om rösten som bärare av livserfarenhet, både vår egen men också de vi genom våra röster kan komma i kontakt med. I enkla övningar söker vi oss fram till de röster som uppstår ur just våra kroppar. Följ med på en spännande resa tillsammans med andra in i den egna röstens universum!

För att anmäla dig och för mer information mejla oss på adas@konstepidemin.se eller läs mer på www.adasmusikaliskateater.se.

 

Foto: ABF Västra Götaland. Sheragim, Leif, Sofia och Lovisa från ABF tillsammans med Andreas och Fia från ADAS i samband med uppstartsmöte i Trollhättan i januari.

ADAS SAMARBETAR MED ABF VÄSTRA GÖTALAND

Sedan årsskiftet samarbetar vi med Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) kring föreställningen Kärleken, döden och vi som under våren och hösten ska spelas för ABF:s medlemsorganisationer. I samband med föreställningen ger vi också en workshop kring psykisk hälsa. Det blir en unik mix av kultur och lärande samtal och en satsning på tvärs mellan ABF:s olika verksamhetsområden. Spännande tycker vi!