Larssonfestival i januari

Regissören och pedagogen Sören Larsson gick ur tiden hösten 2020. Fia Adler Sandblad var en av eleverna i den första årskullen vid det som skulle bli larssons teaterakademi. Hon och Sören Larsson arbetade sedan nära varandra under flera decennier. När PanJál Scenstudio bjuder in till larssondagar i januari så kommer Fia tillsammans med kollegor berätta om sitt konstnärskap tillsammans med Sören Larsson. 

PROGRAM LÖRDAG 22 JANUARI
på PanJál Scenstudio, Sockerbruket 5 i Göteborg. Hitta hit

(Workshopen är inställd pga pandemiläget och rådande restriktioner)
10.00–12.30 Workshop med Fia Adler Sandblad Boka plats genom att mejla: panjal.scenstudio@gmail.com Kostnad 300 kr. Workshopen tar sin början i plastiken och går mot röst, med betoning på relationen mellan människan/skådespelaren och hens kropp. 

13.30–17.00 Filmvisning & Seminarium
Fri entré! Boka plats här

13.30–14.00 Fia Adler Sandblad berättar om sitt möte med Sören Larsson och deras konstnärliga arbete. Därefter presenteras tre föreställningar som de gjort tillsammans. 

14.00–15.00 Larssons blandning – ett teaterspektakel i 24 scener huller om buller (film) tillsammans med Helen Hansson och Masthuggsteatern. 

15.05–15.30 Utdrag ur Bertha – en annan historia om kärlek & Livet är Vidunderligt (film), den sista med Annika B Lewis. 

15.30–17.00 Samtal/seminarium med utgångspunkt i de frågeställningar som Fia och Sören fördjupat och i de filmade föreställningarna. Det blir ett samtal med fokus på de olika aspekterna i arbetet med föreställningar inför en publik: förarbetet, arbetsprocesserna, mötet med publiken, spelsituationen. Moderatorer är Sara Engström Bubenko och David Sperling Bolander. 

19.00 Festkväll (Festkvällen är inställd pga pandemiläget och rådande restriktioner)
Entré 100 kr. Boka plats här. PanJál bjuder in till fest med mingel, bar och musik hela kvällen. 

LARSSONFESTIVAL, övrigt program:
FREDAG 21 JANUARI – Föreställning Opus 5, med David Sperling Bolander.
LÖRDAG 29 JANUARI – Heldag med Scenkonst Gerlesborg. Workshop, arbetsdemonstration, seminarium och festkväll.
SÖNDAG 30 JANUARI – Filmvisning av föreställningen Medea från Mbongo. Samtal mellan författarna Gunnar Bäck och Sara Engström Bubenko. Soppa och mingel. Se hela programmet här.