Kärleken, döden och vi

Kärleken, döden och vi

Du är på språng mitt i livet när det plötsligt tar stopp. Du står där på gatan och minns inte vart du skulle gå. Du tittar ut genom fönstret men ser ingenting. Och ändå är allt som vanligt. 

Eller?

Universum för samman tre kvinnor med skilda livsöden. Inför våra ögon sammanfogas skärvor, fragment och minnesbilder. De är här för att vittna om vår tid och för att utkräva svar. De är tre kvinnor med kunskap att förändra världen.

Kärleken, döden och vi är ett körverk för tre solister om psykisk (o)hälsa, filosofi, mikrobiologi och livets förunderliga kraft.

"En trehövdad ensemble framför tre parallella monologer, med inslag av sång i musikalstil. Greppet är uppfriskande och sångerna vackra"

"Duktiga skådespelare får fram frustrationen hos rollfigurerna"

"…känslorna efter denna fantastiska föreställning, det kryper under skinnet av en blandning mellan det tyngsta och det vackraste"

Detta är ADAS tredje föreställning under rubriken GÖMDA HISTORIER som bygger på nutida historier om utsatthet. Tidigare föreställningar är Vi som bär världen om socioekonomiskt utsatta ensamma mammor och Camilla försvann om prostitution och människohandel.

GÖMDA HISTORIER är en fristående fortsättning på Barnhemsbarns-projektet med föreställningarna Bouffon- de övergivna, Söt, tyst och duktig samt Jag är ett barnhemsbarn.

Föreställningen är producerad med stöd av Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Statens Kulturråd, Sveriges Författarfond (Dramatikerutskottet) och Sensus studieförbund.

Idé, manus & regi: Fia Adler Sandblad
Medverkande: Cassandra Hedberg, Anette Sevreus, Mirja Burlin 
Koreografi: Mireille Leblanc
Musik: Jonas Franke-Blom
Scenografi & kostym: Lisa Hjertén
Ljusdesign: Christofer W Fogelberg
Foto: Ola Kjelbye
Producent: Andreas Luukinen
Produktion: ADAS teater
Föreställningens längd: 1 h 40 min, inkl paus
Urpremiär: 26 september 2019

Kontakt

ADAS teater
Konstepidemins väg 6
Ateljé 201
413 14 Göteborg

031 – 82 16 26
070 – 82 16 266

Skicka e-post

Vi stöds av

Göteborg Stad
Västra Götalandsregionen
Statens Kulturråd 
Sveriges Författarfond – dramatikerutskottet
Konstnärsnämnden

ABF (Arbetarnas Bildningsförbund)
Längmanska Kulturfonden 
Wilhelm och Martina Lundgrens
understödsfond