Hösten på ADAS teater

En fullspäckad höst på ADAS hemmascen på Konstepidemin i Göteborg. Utöver våra tre föreställningar på repertoaren – som du kan läsa om här nedan – kommer vi att inleda hösten med ett gästspel av musikföreställningen ÄLSKA ÖDET, av och med Joel Heirås och John Holmström (7 september kl 19). I november bjuder vi också in till en WORK IN PROGRESS & AFTER WORK tillsammans med Annika B Lewis (DK), i samarbete med GIBCA Extended (3 november kl 17.30, fri entré).

Boka din biljett i tid på Kulturpunkten!

Välkommen till teaterhösten på ADAS!

MAMA ZOYA, BELARUS
Nypremiär 23 november, därefter 2, 3, 4, 5, 7 och 8 december
Succéföreställningen är tillbaka! Tillsammans med kollegor i exil berättar vi historien om en ung kvinnas kamp för sina drömmar i den patriarkala sovjetrepubliken Belarus. Vi får följa den hårt arbetande Zoya från efterkrigstidens 50-tal till 90-talets perestrojka där hon gör uppror och efter många misslyckanden skapar sig ett liv där både hoppet och kärleken kan överleva.

ALDRIG GLÖMD – en skröna om min mamma i en akt
Spelas 25, 26, 27 och 28 september
Skådespelaren och dramatikern Fia Adler Sandblad och regissören Bortas Josefine Andersson bjuder med publiken på en hisnande färd genom svensk kvinnohistoria. En resa som spänner från Gustav III:s Sverige, via f.d. tukt- och spinnhuset vid Gullbergsvass i Göteborg och ända fram till våra dagar.

FRANSK KÄRLEK ROSTAR ALDRIG
Spelas 10, 24 och 28 oktober
Middag och föreställning på Konstepidemin i samarbete med Restaurang Husette! En chanson–varieté med Fia Adler Sandblad, Ola Karlberg & Jonas Franke-Blom. Med sina nya svenska texter till låtar av Jacques Brel, Edith Piaf, Barbara, m.fl. fortsätter den här trion att hänföra publik över hela landet.