ALDRIG GLÖMD – urpremiär i juni!

Nu har vi äntligen släppt biljetterna till “ALDRIG GLÖMD – en skröna om min mamma i en akt”, urpremiär på Konstepidemin i Göteborg den 4 juni. En covid-anpassad spelperiod i Paviljong 8 med endast 8 st platser per föreställning. Boka dina biljetter på Kulturpunkten så ses vi i juni!

Min mamma Marianne var en självständig, ung kvinna när hon som 25-åring blev oplanerat gravid. Hon försökte ta hand om sig själv och sitt barn men möttes av vreden och skammen, både från samhällets institutioner och från den egna familjen. Hon anade inte då att det val som hon gjorde skulle komma att prägla hela hennes liv.

Regissören Bortas Josefine Andersson och jag, Fia Adler Sandblad, tar er med på en hisnande resa genom svensk kvinnohistoria. Vi tar vägen från Gustav III:s Sverige vid slutet av 1700-talet via Spinnhuset i Göteborg och en kort visit i Amerika. I minnesbilder och berättade historier träder gemensamma men tystade erfarenheter från generationer av kvinnor fram.

ALDRIG GLÖMD kastar ljus över hur händelser som drabbar oss påverkar våra liv och vilka spår de sätter inte bara i oss utan också i våra barn och barnbarn.


I en rad tidigare föreställningar har skådespelaren och dramatikern Fia Adler Sandblad utforskat sin bakgrund som barnhemsbarn och övergiven – på Högskolan för Scen och Musik med masterarbetet ”Bouffon”, på Göteborgs Konserthus med skolföreställningen ”Söt, tyst och duktig” och med publiksuccén ”Jag är ett barnhemsbarn” som spelats på små och stora scener runtom i landet. Utifrån material hämtat i arkiv och med insamlade berättelser från olika håll går ALDRIG GLÖMD i dialog med det historiska källmaterialet. Ensemblens konstnärliga kroppar tolkar den mänskliga erfarenheten bakom arkivmaterialets formella uttryck så att den möjliga historien bortom arkivens knappa uppgifter blir möjlig att omfatta.

COVID-19: Vi tar Covid-19 på allvar och följer restriktioner och rekommendationer. Vi släpper in max 8 personer och vi håller avstånd. Vi vill att alla besökare använder munskydd. Lokalen är ventilerad.

Genomförs med stöd av Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Wilhelm och Martina Lundgrens Stiftelser samt ABF.